Store og fine tobis i norsk zone

Det er ikke kun de danske industrifiskere, der er draget på tobistogt. De norske fiskere er også taget af sted, og her lyder der positive meldinger fr
18 apr 2015

Det er ikke kun de danske industrifiskere, der er draget på tobistogt. De norske fiskere er også taget af sted, og her lyder der positive meldinger fra norsk zone af Område 3. Ifølge Fiskeribladet Fiskaren så er fangsterne og størrelserne på tobis gode.

– Vi har ikke fået målt størrelsen endnu, men ud fra det vi kan se, så er fisken stor og fin. Det ser lovende ud for resten av sæsonen. Det tyder aktiviteten rundt om os også på. Det ser ud til, at der allerede er otte-ti andre fartøjer i området, fortæller Rune Hovland fra ”Kremmervik”.

De er på fangstrejse 75 sømil sydvest for Egersund, hvor de var blandt de første fartøjer, der var på plads. Fiskeribladet Fiskaren taler med dem onsdag eftermiddag, hvor de er i gang med deres andet træk, fortæller skipperen.

– Vi har god fornemmelse for årets sæson og håber, at en omfordeling vil give os ekstra tobiskvote, siger Rune Hovland til Fiskeribladet Fiskaren.

Den norske startkvote på tobis i Område 3 er sat til 100.000 tons. Den gælder udelukkende for norsk zone. I det tilsvarende forvaltningsområde er den danske tobiskvote på 179.227 tons.

Flere Nyheder