Succeskursus for fiskeindustrien gentages

  I foråret var 12 personer på et målrettet kursus mod job i fiskeindustrien, og 8 af de 12 fik bagefter job i fiskeindustrien. Den succes med
25 aug 2016

 

I foråret var 12 personer på et målrettet kursus mod job i fiskeindustrien, og 8 af de 12 fik bagefter job i fiskeindustrien. Den succes med at skabe nye medarbejdere og give dem jobs er baggrunden for, at kurset nu gentages.

Kurset, der strækker sig over 25 dage, handler om at skaffe arbejdskraft til fiskeindustrien, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Formålet med kurset er, at give deltagerne en grundlæggende introduktion til arbejdet i fiskeindustrien.

Kurset har fået et par mindre justeringer baseret på erfaringer fra det første forløb. Det er tilrettelagt som en vekseluddannelse med to praktikperioder. Kursisterne bliver således klædt på til at varetage et arbejde i den dynamiske fiskebranche. Samtidig får de også mulighed for at udbygge deres netværk med mulige arbejdsgivere. På kurset undervises bl.a. i fødevarehygiejne og egenkontrol, håndtering af ensidigt gentaget arbejde, sikker adfærd i en produktionsvirksomhed, elementær håndskæring af fisk og kvalitetsbevidsthed.

Kursusstart er 19. september og den 8. september er der et informationsmøde fra 13.30 til 15.30 på Jobcentret i Hjørring. Her vil repræsentanter fra fiskeindustrien, EUC Nord og Jobcenteret bl.a. fortælle om kursets indhold, hvad der forventes af en fiskerimedarbejder, og om jobmulighederne i branchen.

Det er EUC Nord og Netværket HG2020, der står bag introduktionskurset. HG2020 er et netværk af interessenter i fiskebranchen i Hirtshals, der har til formål at styrke og udvikle fiskerierhvervet. Deltagere i HG2020 er Eksportørforeningen, Hirtshals Fiskeriforening, Hirtshals Fiskeauktion, Hirtshals Havn, Nordsøen Oceanarium & Forskerpark, Hjørring ErhvervsCenter og Hjørring Kommune.

Flere Nyheder