Sult driver sælerne mod syd i Østersøen

Sælerne er ikke kun blevet flere i de danske farvande; det gælder også for den østlige og nordlige del af sælerne. Og det er måske årsagen til, at der
02 dec 2015

Sælerne er ikke kun blevet flere i de danske farvande; det gælder også for den østlige og nordlige del af sælerne. Og det er måske årsagen til, at der er flere og flere sæler i den danske af Østersøen, lyder det fra en forsker på Aarhus Universitet.

- At gråsælerne svømmer ned i danske farvande er formentlig et udtryk for, at de ikke kan finde føde nok længere mod nord. De svømmer op til 1.000 kilometer for at komme herned og spise, før de svømmer tilbage for at yngle, forklarer Jonas Teilmann til Politiken.

Han ser de lange rejser, som gråsælerne nu tager som et udtryk for, at bæreevnen for sæler i den centrale Østersø er ved at være nået. Sagt med andre: Der er ikke plads til flere gråsæler i den del af Østersøen.

Han er dog ikke villig til at opfordre til en egentlig regulering på sælbestandene i de danske farvande. Han fortæller i Politiken, at der er flere forskellige bestande, og ”man risikerer at udrydde den lille bestand, der nu yngler i Danmark uden at løse fiskernes problemer”.

Hans råd til politikere og embedsværk er derfor, at man tænker sig godt om, før man sætter gang i en egentlig regulering på sælbestanden i Østersøen.

Flere Nyheder