Super fiskeri - men savner mulighed for områdeskift

[caption id="attachment_15710" align="aligncenter" width="620"] E 727 Jette Christine i Thyborøn Havn godt tynget af sin last af tobis FOTO. Bent Bro[
10 maj 2017

[]

E 727 Jette Christine er et af de mange fartøjer, der lige nu oplever et fantastisk tobisfiskeri, og skipper Niels Arne Hounissen kan melde om et rigtig godt fiskeri både for ham selv og kollegaerne på Nordsøen.

- Det har været et eventyrligt fiskeri med dagsfangster på mellem 300 og 400 tons, fortæller Niels Arne Hounissen, der kun ærgrer sig over, at det gode tobisfiskeri betyder ventetid i havnen.

- Det er positive problemer, selvom det er ikke er særlig sjovt at skulle vente, siger Niels Arne Hounissen. Efter nogle ventedage er E 727 Jette Christine igen på vej mod Doggerbanke. De ville egentlig hellere fiske tættere på i område 2, men efter nogle dage med kuling i området er det en chance at tage, hvis der går lidt tid efter blæsten inden, der kommer tobis.

- Det er uholdbart, at man ikke kan fiske i to områder. Vi risikerer efter blæsten, at der ikke er tobis lige med de samme, og så vil vi ikke risikere at ligge i kø flere dage med bare 100 tons. Derfor er vi igen taget over til Doggerbanke. Der burde være et fixpunkt, hvor man kunne melde ind og skifte område. Det burde kunne lade sig gøre, siger Niels Arne Hounissen. Han peger på, at det ikke bare går ud over effektiviteten, men at det også er hul i hovedet, at man bliver tvunget til at fiske i dårligt vejr f.eks. på Doggerbanke, når man ikke kan skifte område undervejs på en fangstrejse.

- Det er ikke fornuftigt og ineffektivt, at man ligger i tæt på kuling på Doggerbanke og så hører, det er fantastisk godt i område 2, og så er man afskåret fra at skifte område, siger Niels Arne Hounissen, der om bord på E 727 Jette Christine kan holde 800 tons på køl.

- Vi lander, så vi leverer en god kvalitet. Selvom vi måske kan have 150 tons mere uden køl, så kan de forringe kvaliteten for den øvrige last, siger Niels Arne Hounissen. Og det kan betale sig at levere en god kvalitet til fiskemelsfabrikken, som i Niels Arne Hounissens tilfælde er TripleNine. En topkvalitet på fisken giver et kvalitetstillæg på 15 øre oven i prisen.

- Vi betaler dog selv lidt for at ligge at vente i havnen, da det på trods af køl går lidt ud over kvaliteten, siger Niels Arne Hounissen

 

Flere Nyheder