Supermarkedskæde kræver certificering på opdrættede tigerrejer

[caption id="attachment_8661" align="alignright" width="216"] Tigerrejer skal være certificeret i Dansk Supermarked.[/caption] I midten af april bl
16 Feb 2015

[caption id="attachment_8661" align="alignright" width="216"]Tigerrejer skal være certificeret i Dansk Supermarked. Tigerrejer skal være certificeret i Dansk Supermarked.[/caption]

I midten af april bliver det ikke længere muligt at købe tigerrejer uden certificering i Dansk Supermarkeds butikker, Netto, Bilka og Føtesx, skriver Politiken. I uge 17 skal alle tigerrejer, der opdrættes i Asien, være certificeret med ASC-mærket, der er akvakulturens modsvar til MSC.

Produktionen af tigerrejer foregår i sump-og kystområder i Vietnam, Kina, Bangladesh og Thailand, og der har i flere år været fokus på de dårlige produktionsmetoder. Det er blandt andet kritik af brugen af medicin og antibiotika i produktionen, der har fået Dansk Supermarked til at kræve ASC-certificering på tigerrejerne. Ifølge Dansk Supermarked er det dog fortsat den samme producent og leverandør, der leverer tigerrejerne, men nu sker det altså med ASC.

Også COOP, der driver butikkerne Kvickly, Fakta, SuperBrugsenog DagliBrugsen, har planer om at udfase tigerrejer uden ASC. Men de har endnu ikke fastsat en dato for, hvornår tigerrejerne skal leveres med ASC-status.

 

Flere Nyheder