Svært at finde brisling på sidste tur

[caption id="attachment_16444" align="aligncenter" width="1330"] L 673 Meilsø. Foto: rené dandanell.[/caption] Trawleren L 673 Meilsø ligger ved ka
10 okt 2017

[]

Trawleren L 673 Meilsø ligger ved kaj i Thyborøn, men det er ikke fordi fartøjet er ved at losse fisk. Det finder Fiskeri Tidende ud af, da vi får en snak med skipper Andi Knak.

- Vi har ligget inde siden søndag, hvor vi kom ind med omkring 580 tons brisling efter seks dage på havet. Den seneste tur var ikke så god som de forrige. Vi havde svært ved at finde fisken og måtte lede mange steder, siger Andi Knak og nævner, at de har haft betydeligt bedre fangster på tidligere ture.

- På nogle af de andre ture har vi haft dagsfangster på op til 500 tons, det kan du nok godt regne ud, ikke var tilfældet på den seneste tur, siger han.

Prisen på brisling ligger i et nogenlunde leje, mener Andi Knak, selv om han godt kunne tænke sig lidt højere afregningspris.

- Vi kunne da godt tænke os lidt mere for fisken, men jeg mener, den ligger på 1,15 kr. pr kilo, og så kan vi hente et mindre kvalitetstillæg. Det forsøger vi at gøre ved at sejle kortere ture og komme ind med friskere fisk af bedre kvalitet, siger Andi Knak.

Skipper håber, at det er vejret, der spiller ind.

- Jeg tror, det er den østenvind, der har gjort, at fisken har flyttet sig. Men mon ikke, de kommer tilbage?

L 673 Meilsø fisker primært efter tobis og brisling, og Andi Knak håber, at brislingesæsonen varer længe endnu.

- Før fik vi ny kvote på brisling i januar, men det har de lavet om, så vi først får ny ration til juli, så jeg kan da godt frygte, at vi får en meget lang juleferie, siger skipper.

De har dog også noget kvote på sperling, men det er ikke med i planlægningen for øjeblikket.

- Efter hvad vi hører på kajkanten, så er de svære at finde i øjeblikket, så vi vil gerne vente lidt, før vi sejler ud efter sperling, siger Andi Knak.

Artiklen er bragt i Fiskeri Tidende, uge 40 - 2017

Flere Nyheder