Svensk universitetsskib er søsat

[caption id="attachment_15178" align="aligncenter" width="620"] Svensk forskningsskib Gøteborg Universitet er søsat.[/caption] Det polske værft, Na
24 jan 2017

[caption id="attachment_15178" align="aligncenter" width="620"] Svensk forskningsskib Gøteborg Universitet er søsat.[/caption]

Det polske værft, Nauta Shipyards, søsatte kort før jul nybygningen R/V Skagerrak, der skal leveres til Universitetet i Gøteborg. Forskningsfartøjet kommer til at afløse et 45-årigt forskningsfartøj.

Det nye fartøj R/V Skagerrak er 45 meter langt og 11 meter bredt, og det får en besætning på fem mand. Derudover bliver der plads til 20 studerende eller forskere ombord.

Fartøjet vil bibringe universitetet med supermoderne laboratoriefaciliteter til havs, og det vil gøre det muligt at studere i stor-skala for eksempel omkring konsekvenserne for klimaet i forhold til havet, hvilket har indflydelse på det marine liv.

Med søsætningen er byggeriet af fartøjet, der begyndte i januar 2015 med kølen, tæt på at være færdigt. Ifølge Nauta Shipyards vil fartøjet være i Polen indtil foråret 2017, hvor det vil være fuldt udstyret til forskning på havet.

Nybygningen til det svenske universitet er en af 12 fartøjer, som værftet i Polen pt. arbejder på. Iblandt dem er iøvrigt flere pelagiske fartøjer, som Karstensens Skibsværft i Skagen skal udruste til fiskeri i både Danmark og udlandet.

Flere Nyheder