Svenske fiskere vil have øget nedskydning af sæler og skarv

Det er ikke kun de danske kystfiskere, der er ved at gå til over de mange sæler – det gælder i høj grad også for deres svenske kollegaer. Og nu stille
27 dec 2015

Det er ikke kun de danske kystfiskere, der er ved at gå til over de mange sæler – det gælder i høj grad også for deres svenske kollegaer. Og nu stiller de kystnære fiskere i Sverige også krav til myndighederne om, at der bliver grebet ind med øget nedskydning af ikke blot sæler, men også skarv.

Ifølge Yrkesfiskaren – der udgives af Sveriges Fiskares Riksförbund – mødtes langt over 100 kystfiskere fra Bohus-området på den svenske vestkyst ud mod Skagerrak for nylig for at diskutere problemerne med folk fra bl.a. Havs- och Vattenmyndigheten.

Læs også: Sæler åd laks for 30.000 kroner

Her kom det frem, at ikke blot fiskerne har problemer med især sæler, men også fiskebestandene lider under den massivt voksende bestand af sæler i hele Østersøen. Derfor frygter flere af fiskerne, at de snart ikke har fisk at fiske på – i hvert ikke kystnært.

Fiskerne peger – ifølge Yrkesfiskaren – særligt på, at torsk, ål og fladfisk er særligt udsat for sælerne, men også fra de efterhånden mere og mere udbredte kolonier af skarv, der også hærger de svenske kyststrækninger.

Læs også: Sæler i Østersøen skal reguleres

 

 

Flere Nyheder