Svenske kommuner laver fælles fiskeriindsats

Fire kommuner og to länsstyrelser er gået sammen om at støtte op om en fælles indsats for det svenske fiskeri i Østersøen. Repræsentanter fra kommuner
24 Apr 2016

Fire kommuner og to länsstyrelser er gået sammen om at støtte op om en fælles indsats for det svenske fiskeri i Østersøen. Repræsentanter fra kommunerne og amterne har holdt et fælles møde sammen med lokale fiskere, og det fremgår af en pressemeddelelse, at de sammen vil udarbejde en handlingsplan for fremtiden, ligesom de vil søsætte en årlige fiskerikonference under overskriften ”Østersøfiskeriet 2020”.

De fire kommuner er Karlshamn, Karlskrona, Simrishamn og Sölveborg, mens også länsstyrelserne i Skåne og Blekinge er med i fællesskabet. Det fremgår af pressemeddelelsen, at handlingsplanen vil bygge på en fiskeripolitik, som Simrishamn tidligere har udarbejdet.

- Det er netop fordi har begyndt at arbejde målrettet med udfordringerne, der har vakt interessen for et samarbejde, slå Karl-Erik Olsson fra byrådet i Simrishamn fast i pressemeddelelsen, der er udsendt af netop Simrishamn på vegne af de involverede parter.

- Vi har nu mulighed for at påvirke de statslige myndigheder i en retning, som er gavnlig for det lokale fiskeri i Østersøen, fortsætter byrådsmedlemmet fra Simrishamn.

 

Flere Nyheder