Tang kan erstatte kunstige tilsætningsstoffer i fødevarer i fremtiden

I dag tilsættes mange fødevarer såkaldte antioxidanter for at holde maden frisk. Det er nogle af de stoffer, som er benævnt med de såkaldte E-numre, s
20 feb 2017

I dag tilsættes mange fødevarer såkaldte antioxidanter for at holde maden frisk. Det er nogle af de stoffer, som er benævnt med de såkaldte E-numre, som mange  kender fra varedeklarationer. Der er dog det problem, at visse af de kunstigt tilsatte antioxidanter kan være hormonforstyrrende og måske endda kræftfremkaldende. Forskere på DTU arbejder i øjeblikket på at løse det problem, og noget tyder på at tang fra havet kan erstatte de kunstige stoffer i vores mad

- Vi har undersøgt, om man kan udvinde naturlige antioxidanter fra tang, og det kan man godt, fastslår Ditte Hermund, som er forsker på DTU til Berlingske Tidende.

Brugen af tang til det formål er dog fortsat på et meget tidligt stadie, men forskerne ser et stort potentiale i at udvinde naturlige antioxidanter fra tang som en del af en større proces. Dog er er der en udfordring, der skal overvindes, inden tang kan erstatte de kunstige tilsætningsstoffer. Omkostninger ved at udvinde antioxidanterne af tang er endnu for dyre til, at der kan skabes en rentabel forretning.

- Man har vidst længe, at tang indeholder mange muligheder, men det vi arbejder på er at få skabt en proces, hvor tangen kan bruges til så mange forskellige ting, at det kan betale sig at dyrke den, siger Ditte Hermund.

 

Flere Nyheder