Thyborøn-fisker venter 12 timer på Fiskerikontrollen

Fiskerne i Thyborøn mister snart tålmodigheden med Fiskerikontrollen, skriver TV MIDTVEST. Fredag aften måtte fisker Finn Christensen vente 12 time
af Line Dalgaard Jensen
19 nov 2018

Fiskerne i Thyborøn mister snart tålmodigheden med Fiskerikontrollen, skriver TV MIDTVEST.

Fredag aften måtte fisker Finn Christensen vente 12 timer, før han kunne losse og komme videre, fordi kontrollen ikke havde ressourcer til at komme med det samme. Og det har økonomiske konsekvenser for fiskeren.

- Som fiskeriet er nu, laver vi 100.000 kroner i døgnet. Hvis vi skal ligge i et halvt døgn, bliver det til 50.000 kroner. Skal vi ligge i et døgn er det 100.000 kroner, og skal vi vente i halvandet døgn, er det 150.000 kroner. Det er mange penge, siger Finn Christensen.

Ej en enlig svale
Episoden er ikke den eneste af sin slags, og det får nu fiskeriforeningen i Thyborøn til at råbe op.

- Der er nødt til at være ressourcer til rådighed, hvis man bestemmer sig for, man vil udføre en hvis procentdel kontroller af fiskeri. Kontrollørerne skal kunne komme til tiden, siger Alfred Fisker Hansen, der er næstformand i fiskeriforeningen.

Fiskeriminister ind i sagen
Hos Fiskeriinspektorat Vest erkender man, at der kan være tilfælde af for lang ventetid. Normalt kører det fint, men der er fra tid til anden episoder, hvor fiskerne må vente.
Der skal dog yderligere forklaring på bordet, siger Fiskeriminister Eva Kjer Hansen til TV2 Midt Vest:

- Det er ikke acceptabelt, at en virksomhed skal vente så længe på, at kontrollen kommer forbi. Jeg har nu bedt Fiskerikontrollen om at komme med en redegørelse for, hvor det har taget så lang tid.

Flere Nyheder