Thyborøn Havn øgede omsætningen i 2014

Thyborøn Havn ser tilbage på 100 års jubilæumsåret med rekordomsætning igen.Det er fiskeriet, der er den primære årsag til fremgangen i havnens omsætn
03 feb 2015

WEB L 47 Thyborøn november 2011Thyborøn Havn ser tilbage på 100 års jubilæumsåret med rekordomsætning igen.Det er fiskeriet, der er den primære årsag til fremgangen i havnens omsætning. Der meldes nemlig om fremgang for landingerne af både konsum og industrifisk.

Konsumfisk landet til auktionen i Thyborøn har haft en rigtig pæn fremgang på over 10 procent både på mængde og i værdi. Industrifiskeriet har bidraget med hele 30 procents fremgang i mængde, til gengæld har afregningsprisen ikke været på højde med tidligere, så den samlede værdi af industrifisk er ”kun” steget med knap 5 procent.

Årsregnskabet for 2014 er endnu ikke afsluttet, men på havnen i Thyborøn glæder man sig over at der i 2014 overordnet har været fremgang både for fiskeindustrien og for flere af de andre godstyper, hvilket for andet år i træk giver den største omsætning i havnens historie. Omsætningen landede på 34,1 millioner, hvilket er en stigning på hele 9 procent i forhold til 2013.

Udover fremgang i fiskeriet bød 2014 også på nye godstyper og øget aktivitetet på reparationsområdet, hvor flere skibe anløb Thyborøn Havn. Vareafgifterne på gods er stort set status quo i forhold til 2013. Den vigtige Søral aktivitet er gået marginalt frem med 3 procent i tons over kajen, hvilket er positivt efter nogle udfordrende år i den branche. Skærver, kemikalier og fiskeafskær har alle haft et mindre fald i omsætning, hvorimod fiskeolie og gasolie er gået en smule frem. Som ny godstype er der kommet godt gang i importen af flydende biomasse med knap 40.000 tons over kajen i 2014. Import af affald til bioanlæg og forbrændingsanlæg er noget havnen forventer sig yderligere vækst på i 2015.

Fra ledelsen på Thyborøn havn er man meget opmærksomme på at skabe de rette forudsætninger for yderligere vækst både hos de eksisterende brugere, som har gjort det fantastisk i 2014, men også ved at tiltrække nye godstyper og aktiviteter. Havnens nytiltrådte direktør Jesper Holt Jensen forventer sig meget af 2015:

- Vi indgår løbende nye aftaler om udlejning af arealer, og registrerer nye skibe der melder at de vil lande deres fisk i Thyborøn Havn. Vi har 3 fokusområder for udvikling i løbet af 2015 og de kommende år. Det er en Offshore kaj i vores Sydhavn til at udvikle på godsområdet, og være klar til Nærkyst vindmølleparkerne. Det er 10 meters vanddybde i Thyborøn Kanal, så vi kan tiltrække større fiskefartøjer med blandt andet industrifisk og så er det udvikling er det maritime service hvor havnen vil arbejde for at få etablere en større dokfacilitet på Thyborøn Havn, udtaler Jesper Holt Jensen.

 

 

Flere Nyheder