Thyborøn Havn uddeler initiativpris til S 144 Themis

https://youtu.be/4YIZcozvNFw Det lokale tilhørsforhold og engagementet omkring Thyborøn Havn fik forleden havnen til at tildele Årets Initiativpris
17 dec 2018

https://youtu.be/4YIZcozvNFw

Det lokale tilhørsforhold og engagementet omkring Thyborøn Havn fik forleden havnen til at tildele Årets Initiativpris til rederiet Themis Fiskeri A/S. Rederiet ejes af svenskerne Bjørn og Anders Ryberg, der i mange år har været faste leverandører til fiskemelsfarbikken Triple Nine. Men de har ikke kun været leverandører til den Thyborøn-baserede fabrik, de har også engageret sig i det lokale i Thyborøn.

- Themis Fiskeri A/S er utroligt trofaste i forhold til at lande sine fangster i Thyborøn uanset, om der er tale om industrifisk fra Nordsøen eller fra Østersøen. Anders Ryberg bakker meget op omkring havnen og Thyborøn i det hele taget. Han er altid aktiv i diskussioner om havnens udvikling og har flere gange doneret beløb til projekter i Thyborøn. Det er derfor, at jeg med glæde kan overrække årets initiativpris til Themis Fiskeri A/S. Det er vel fortjent, sagde Jesper Holt Jensen, havnedirektør i Thyborøn Havn.

For Themis Fiskeri A/S har, til trods for S-nummeret på fartøjer, en stor tilknytning til Thyborøn, hvor både rederiet direktør Bjørn Ryberg og hans far Anders Ryberg jævnligt kommer. Themis Fiskeri A/S har også gennem en årrække været medlem af Thyborøn Havns fiskeriforening. Themis Fiskeri A/S har desuden en bred kontaktflade og samarbejder med en lang række af virksomhederne på Thyborøn Havn – både smedevirksomheder og trawlbinderier, lyder det fra Havnen i indstillingen.

At Themis Fiskeri A/S har etableret sig i Thyborøn har også vist vejen for andre. For der er også to andre svenskeejede fartøjer indregistreret i Thyborøn, som lander sine fangster i den nordvestjyske fiskeriby.

[box type="info" ]Tidligere prisvindere

Det er 17. gang Thyborøn havn uddeler initiativprisen. De tidligere modtagere af prisen er:

2002 Thyborøn Fiskeauktion a/s v. bestyrelsesformand Anton Lilleøre og direktør og auktionsmester Sten Rønn Steen, som modtog prisen for indførelsen af Danmarks første internetauktion.

2003 Michael Bork, der allerede som 20 årig købte L 66 MARIA BORK, og etablerede sig med sit første fartøj som selvstændig fisker.

2004 Michael Lodahl valgt for den dynamik, han viser i de mange projekter, han er drivkraften bag.

2005 Anders Olesen for etableringen af virksomheden Wellfish, som han driver samtidigt med aktiviteterne i Fiskehallen i Den Røde Hal.

2006 Fiskeripuljen Thyborøns Kvoteselskab A/S. Selskabet er etableret for at opkøbe fiskefartøjer med tilhørende rettigheder, kvoter og havdage til gavn for deltagerne i Fiskeripuljen Thyborøn.

2007 Knud Erik Abildtrup, Thyborøn NordsøRal a/s.

2008 Fiskeriskolen i Thyborøn, for den positive udvikling af uddannelsen og sit bidrag til at forme fremtidens fiskere.

2009 Thyborøn Skibssmedie som anerkendelse for virksomhedens evne til at produktudvikle i et godt samspil med virksomhedens kunder og førende eksperter.

2010 Thyborøn Invest som anerkendelse for virksomhedens opførelse af fryselager og lagerhal på Langholmkaj, og investering i lokaler til virksomheden DFPI A/S.

2011 Kenneth Smed fik prisen for hans udvidelse af Smed Marine Service med smede­værk­stedet Skaarup & Salskov i Thyborøn.

2012 John Anker H. Larsen for etablering af ”rederiet” med fartøjerne L 227 Grethe Hviid, L 229 Lykke Hametner, L 228 Susanita, S 229 Maria Hametner

2013 Beddinghavnens Baadelaug for den flotte hoved­istand­sættelse og udvidelse af området i Beddingshavnen.

2014 Henning Kjeldsen for etablering af Thyborøn Trawlbinderi på Thyborøn Havn, samt for tillid og loyalitet overfor havnes servicevirksomheder ved nybygning og ombygninger af fartøjer

2015 L232 Tove Kynde og fiskeskipperne Martin Kynde og Tamme Bolt for initiativet til som ung fisker at etablere sig med eget fartøj og som etableret fisker at investere i at hjælpe en ny generation af fiskere i gang.

2016 Thyborøn Shipyard og de to moderselskaber Kynde & Toft og Thyborøn Skibs & Motor for ”Initiativet til etablering af flydedokfaciliteter i Thyborøn Havn”

2017 Konsumfisk for Initiativet ”Kend din fisker” [/box]

[box type="note" ] De har udvalgt prisvinderen

Til udvælgelse af prismodtagere er nedsat et prisudvalg bestående af erhvervsrepræsentant Michael Madsen, en repræsentant med særlig indsigt i fiskeriets forhold Bent Bro, havnekaptajn Theis Christensen og havnedirektør Jesper Holt Jensen. [/box]

 

 

 

Flere Nyheder