Thyborøn Havn vil bygge nyt havnekontor

Kontoret er gammelt, utæt og ikke særlig energivenligt, og det er årsagen til at bestyrelsen for Thyborøn Havn nu vil undersøge muligheden for at bygg
27 aug 2017

Kontoret er gammelt, utæt og ikke særlig energivenligt, og det er årsagen til at bestyrelsen for Thyborøn Havn nu vil undersøge muligheden for at bygge et helt nyt havnekontor. Ifølge Jesper Holt Jensen, direktør for Thyborøn Havn, står regnvandet ind i den gamle bygning, når vinden står i en bestemt retning.

Derfor har bestyrelsen nu igangsat arbejdet med planlægningen af et helt nyt byggeri, der skal placeres i nærheden af det gamle, da placeringen er ganske god. Det betyder nemlig at havnevagten kan overskue havneindsejlingen.

En placering tæt på den gamle vil også reducere omkostningerne lidt. De mange kabler, der er lagt i jorden og som blandt andet er med til at overvåge forskellige områder af havnen vil blot skulle trækkes til en ny bygning i nærheden.

Planen er at lave en højere sokkel, så man bedre kan modstå eventuelle oversvømmelser ved højvande. Derudover skal der være en større kantine, så alle medarbejderne kan samles ét sted. Bygningen skal fortsat rumme de administrative og praktiske gøremål for havnens folk, og der skal være plads til det samme antal folk som i dag.

Det ventes, at byggeriet i slutningen af august måned kan sendes ud i en arkitektkonkurrence, hvor tre-fire firmaer bliver bedt om at byde ind på opgaven.

Når en ny bygning står klar er det tanken, at det gamle havnekontor skal rives ned.

[]

 

 

Flere Nyheder