Tidligere direktør for FF Skagen tiltalt for milliardsvindel

    [caption id="attachment_12799" align="aligncenter" width="620"] FF Skagen betragter sagen om svindel som afsluttet for deres vedko
10 maj 2016

 

 

[caption id="attachment_12799" align="aligncenter" width="620"]WEB Skagen FF juni 2014 FF Skagen betragter sagen om svindel som afsluttet for deres vedkommende[/caption]

Den tidligere direktør hos FF Skagen Morten Brobjerg skal for retten i juni i en sag fra 2013, hvor kunder i 21 lande antageligt er blevet snydt i en sag om milliardsvindel med fiskeolie. Morten Broberg kræves fængslet for groft bedrageri, der kan give op til otte års fængsel, samt idømt en millionbøde.

Det fremgår af et anklageskrift, som metroxpress har fået aktindsigt i. Flere tusinde ton biodiesel blev ifølge anklageskriftet hældt i 172.500 ton fiskeolie hos fiskekoncernen FF Skagen og siden solgt som ren fiskeolie til foder til fisk, der er spist over det meste af verden. I alt blev der solgt for 1,4 milliarder kroner af blandingen.

Biodieselen, der er et uspiseligt animalsk biprodukt, blev leveret af OS Trading i Randers, der ifølge anklageskriftet kræves idømt en bod på 14,8 millioner for deres rolle i svindelen.

Fødevarestyrelsen, som opdagede sagen i 2013, har efterfølgende fået lavet en undersøgelse af blandingen, som viste, at den ikke var sundhedsskadelig.

 

Afsluttet for FF Skagen

FF Skagen gik på grund af sagen fra et plus på 26 millioner kroner til et underskud på 82 millioner i 2013. De fyrede sin tiltalte direktør og har siden betalt en bøde på knap 10 millioner.

- Det er således, at vores selskab har indgået forlig med politiet og betalt en bøde. Og så sagen afsluttet fra vores side, siger nuværende direktør, Johannes Palsson til metroexpress

 

 

 

Flere Nyheder