Tidligere FF Skagen direktør risikerer fængselsdom

Den tidligere direktør hos FF Skagen Morten Broberg sidder i disse dage på anklagebænken i en sag fra 2013, hvor kunder i 21 lande antageligt er bleve
21 jun 2016

Den tidligere direktør hos FF Skagen Morten Broberg sidder i disse dage på anklagebænken i en sag fra 2013, hvor kunder i 21 lande antageligt er blevet snydt i en sag om milliardsvindel med fiskeolie. Sagen handler, om at der i perioden 2010 til 2013 blev solgt 173 tons fiskeolie, som værende helt ren, selvom der var   iblandet 4,9 tons biodiesel. Blandingen blev solgt for 1,5 mia. kroner.

Findes Morten Broberg skyldig i anklagerne om fusk, kan det sende ham flere år i fængsel  sammen med en millionbøde.

Ifølge Børsen nægter Morten Broberg sig skyldig og udpeger en nu afdød samarbejdspartner som den mulige synder. Biodieselen, der er et uspiseligt animalsk biprodukt, blev leveret af OS Trading i Randers, der blev drevet af den nu afdøde Ole Skov. Ifølge anklageskriftet kræves virksomheden idømt en bod på 14,8 millioner for deres rolle i svindelen.

Morten Broberg var ifølge eget udsagn ikke vidende om, at der var tale om biodiesel, og anklageren skal nu bevise, at det skete med Morten Brobergs vidende.

Sagen forventes afgjort inden sommerferien.

Afsluttet for FF Skagen
FF Skagen gik på grund af sagen fra et plus på 26 millioner kroner til et underskud på 82 millioner i 2013. De fyrede sin tiltalte direktør og har siden betalt en bøde på knap 10 millioner.

- Det er således, at vores selskab har indgået forlig med politiet og betalt en bøde. Og så er sagen afsluttet fra vores side, sagde nuværende direktør, Johannes Palsson, da anklageskriftet tidligere forelå.

Flere Nyheder