Tidligere Greenpeace-biolog er ansat af kystfiskere

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) har ansat den tidligere medarbejder i Greenpeace, Hanne Lyng Winther. Det sker i forbindelse med, at forenin
09 Jan 2016

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) har ansat den tidligere medarbejder i Greenpeace, Hanne Lyng Winther. Det sker i forbindelse med, at foreningen har fået et større millionbeløb til opstart af et projekt, der skal sikre ”en bedre logistik og pris for kystfiskernes fangster”.

Ifølge en pressemeddelelse fra FSK skal Hanne Lyng Winther ”varetage en del af arbejdet” med at få projektet opskaleret til at omfatte hele landet. Foreløbig er det ifølge FSK tanken at starte op med lokal forarbejdning og sporbarhed på Langø på Lolland i samarbejde med Langø Fiskeriforening.

”Naturskånsomt fanget fisk fra Langø sælges allerede til en markant højere pris hos Fiskerikajen og til københavnske restauranter på grund af en skarp bæredygtighedsprofil og en bedre kvalitet, ” skriver FSK i sin pressemeddelelse.

FSK henviser også til beregninger, der angiveligt viser, at fiskere på Sjælland og Lolland dels kan reducere deres omkostninger markant; dels kan ”opnå en merværdi på 4 kroner pr. kilo fisk”, hvis de vælger at forarbejde deres fisk lokalt og samtidig formår at fastholde sporbarheden frem til forbrugerne.

Midlerne til projektet, der skal løbe frem til 2019, er kommet fra Villum Fonden og Velux Fonden. Det er ikke oplyst, hvor mange penge der er bevilget, men det fremgår af pressemeddelelsen, at FSK skal dele pengene med blandt andre Fiskerikajen og WWF.

Flere Nyheder