Tillægsmængder fra flidspuljen uddelt hurtigt

Det har været muligt for kystfiskere, der er tilmeldt den tidsubegrænsede ordning at søge om ekstra mængder som en del af flidspuljen. Her har det vær
af Line Dalgaard Jensen
19 sep 2018

Det har været muligt for kystfiskere, der er tilmeldt den tidsubegrænsede ordning at søge om ekstra mængder som en del af flidspuljen. Her har det været muligt at få tildelt ekstra mængder af torsk, tunge og rødspætter, hvis man har opfisket mindst 50 procent af fartøjets egne årsmængder.

For torsk i Østersøen og Bælterne, torsk i Skagerrak og rødspætter i Østersøen og Bælterne var der ansøgningsfrist den 31. august, og allerede den 4. september blev tillægsmængderne uddelt til de ansøgere, der opfyldte kravene. Dagen efter blev de overskydende mængder uddelt fra Fiskefonden.

- Det er noget, vi i Danmarks Fiskeriforening har lagt stor vægt på, så vi er tilfredse med, at de ekstra mængder er uddelt allerede fire dage efter ansøgningsfristen, og at de overskydende mængder også er blevet uddelt fra Fiskefonden, siger Ole Lundberg Larsen, underdirektør med ansvar for fiskeriforvaltning og erhvervspolitik i Danmarks Fiskeriforening.

Den hurtige sagsbehandling fra Fiskeristyrelsens side giver fiskerne langt bedre muligheder for at planlægge deres fiskeri resten af året.

- Skåret helt ind til benet, så er det sådan, at jo tidligere tillægsmængderne bliver delt ud, jo bedre muligheder har fiskerne for at nå at fange de ekstra mængder. Og det er det, det i bund og grund handler om; at vi får opfisket vores kvoter, siger Ole Lundberg Larsen.

Den 30. september er der frist for at søge om tillægsmængder for tunge i Skagerrak, Kattegat samt Østersøen og Bælterne, og ejere af fartøjer fra begge kystfiskerordninger kan søge. Tillægsmængder fordeles i første omgang til FKA-kystfiskerfartøjer i den tidsubegrænsede ordning. Hvis der er tillægsmængder tilbage i flidspuljen herefter, vil de blive fordelt til fartøjer i den tidsbegrænsede ordning, såfremt der er ansøgt inden tidsfristen.

 

 

 

Flere Nyheder