To dage, så var lasten fuld af tobis

  [caption id="attachment_15923" align="aligncenter" width="620"] L 415 Stormy[/caption] Skipper og ejer af trawleren Finn Christensen har
03 jun 2017

 

[]

Skipper og ejer af trawleren Finn Christensen har travlt, da Fiskeri Tidende fanger ham til en snak om, hvordan det går med fiskeriet. Men det lykkes lidt senere at få en snak med ham. Og tobisfiskeriet er ”ikk så ringe endda”.

- Vi har været ude to dage – en dag i område 4 og en dag i område 1, og så havde vi lige et enkelt træk på vej hjem, da vi manglede 30-40 tons. Det gav i alt 750 tons med hjem til Thyborøn, og det er det maksimale, vi kan have med om bord, hvis vi skal kunne køle fisken, siger Finn Christensen.

Tobis fiskeriet er altså stadig i fulde omdrejninger, og fiskerne kan ikke komme hurtigt nok afsted til fiskepladserne igen. Men de må væbne sig med tålmodighed, da fabrikkerne ikke kan følge med, så der opstår lidt ventetid i havn.

- Lige nu ligger vi og venter i den forbandede kø. Det er ikke sjovt for os fiskere, når vi ved, der er masser af fisk derude endnu. Sådan har det været hele sæsonen, og det tyder jo på, at det er en rigtig god sæson, og at der er masser af tobis derude. Og det er jo bare dejligt, siger Finn Christensen, som har fået at vide, at de kan losse torsdag.

- Vi får losset i morgen, torsdag, og så får vi lov til at sejle igen fredag ved midnat. Nu må vi håbe på en lang sæson, for vi har stadig mange fisk tilbage. Jeg tror, vi har til fire ture endnu, siger Finn Christensen.

Han kunne ikke overraskende godt tænke sig, at prisen fik et lille nøk opad.

- Vi fik 5 øre mere pr. kilo for omkring en måneds tid siden, men de må da gerne stige lidt igen snart, siger Finn Christensen, som også skal med på næste tur.

- Ja, jeg har lige hørt, at jeg også skal med på næste tur, siger han.

 

Flere Nyheder