To nordjyske fiskeauktioner går sammen til årsskiftet

[caption id="attachment_15158" align="aligncenter" width="620"] Auktionerne i Hirtshals og Strandby fusionerer fra årsskiftet. Arkivfoto: René Dandane
19 dec 2016

[caption id="attachment_15158" align="aligncenter" width="620"]Auktionerne i Hirtshals og Strandby fusionerer fra årsskiftet. Arkivfoto: René Dandanell. Auktionerne i Hirtshals og Strandby fusionerer fra årsskiftet. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

De to fiskeauktioner i Hirtshals og Strandby går fra 1. januar 2017 sammen om at sælge den fisk, der landes i de to fiskerihavne. Formålet er ifølge en pressemeddelelse først og fremmest at sikre, at der også i fremtiden bliver solgt fisk fra de to byer.

Fiskeauktionerne i Strandby og Hirtshals bliver dermed til Fiskeauktion Nord.

- Vi fusionerer først og fremmest, fordi vi tror på samarbejde. Det er bedre at blive større sammen end at bekrige hinanden og blive mindre hver for sig, siger Karsten Brovn Pedersen, der har været auktionsmester i Hirtshals siden 2006.

Siden 2007 har Jesper Kajgaard været auktionsmester i Strandby.

- Vi har allerede i dag fiskere fra Strandby, der lander i Hirtshals – og fiskere fra Hirtshals der lander i Strandby. Det samme gælder opkøberne, som køber fisk begge steder. Derfor er det naturligt, at vi nu slår os sammen. Samtidig sikrer vi, at der fortsat er fiskeauktion i begge byer, fortæller Jesper Kajgaard, der dog også nævner, at det går godt for de to auktioner, så der er på ingen måde tale om et tvangsægteskab men derimod et fornuftsægteskab.

- Vores idé er, at vi skal gøre begge auktioner bedre og skabe samlet vækst. Der er gode fiskeforarbejdningsvirksomheder i både Hirtshals og Strandby, og det er vigtigt for os at sikre råvarerne til disse, siger Jesper Kajgaard.

De to auktionsmestre fortsætter på deres respektive auktioner med at sælge fisk. Det bliver Jesper Kajgaard, der bliver adm. direktør for Fiskeauktion Nord.

Flere Nyheder