To tons fisk i de sidste træk

FN 234 Canopus: Stævnen er rettet mod Skagen Havn onsdag formiddag, og ankomsttiden siger 11.00, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer af trawl
25 jun 2017

FN 234 Canopus: Stævnen er rettet mod Skagen Havn onsdag formiddag, og ankomsttiden siger 11.00, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer af trawleren FN 234 Canopus til en snak om, hvordan fiskeriet er gået.

- Vi har været ude efter jomfruhummer og blandet konsum, og det er da gået nogenlunde. Det kan jo altid være bedre. Men i de sidste to træk fik vi to tons fisk, så det har da hjulpet på det, siger Jens Winther Poulsen, som sammen med besætningen har været i Skagerrak for at fiske.

- Vi går altid i Skagerrak, så det er ikke noget nyt. Og vi har da også lidt med hjem denne gang. Omkring 1000 kilo jomfruhummer, fire tons skærisinger, to tons torsk og 800 kilo havtasker. Sammen med andet blandet konsum har vi ni tons fisk med hjem også, siger Jens Winther Poulsen, som afsætter jomfruhummeren til Læsø Fiskeindustri, mens fisken bliver kørt til auktionen i Strandby.

Når fartøjet rammer Skagen Havn, skal fisken losses, og så skal de i gang med lidt småting om bord.

- Normalt er vi først inde og losse ved 20-tiden og sejler igen ved 23-tiden. Men vi fik skibet forlænget for en måned siden, og der har ikke været det store – den sejler fint. Men der er lige lidt småting, vi skal have lavet nu. Blandt andet en pumpe, der skal skiftes. Det skal jo laves, så det har vi så valgt at gøre nu her, og så håber vi, at vi kan komme ud igen i aften, siger Jens Winther Poulsen, som tager næste tur med også.

- Normalt er vi ude en uge og hjemme en uge. Men vi er to mand, der tager en tur mere denne gang, og så skifter vi kun en mand. Vi bytter rundt, så det kommer til at passe – jeg holder for eksempel så 14 dage fri, når vi kommer ind igen i næste uge, siger Jens Winther Poulsen.

 

Flere Nyheder