Tobis giver fremgang i første halvår

[caption id="attachment_15929" align="aligncenter" width="620"] Tobis fiskeriet har været med til at sikre end fremgang i bruttoomsætningen i 2017[/ca
30 jul 2017

[]

Sidste år kunne de danske fiskere fremvise en samlet bruttoomsætning på rekordniveau, og efter  første halvår tyder det på, at 2017 kommer til at matche rekordåret 2016. Bruttoomsætningen ved det danske fiskeri var i årets første seks måneder på 1.655,0 mio. kroner. Det er 9 procent bedre end samme periode sidste år, hvor omsætningen lød på 1.524,0 mio. kroner. Det viser tal fiskeritidende.dk har trukket i Landbrugs- og Fiskeristyrelsens afregningsregister.

Tallene dækker over, at bruttoomsætningen i konsumfiskeriet er lidt mindre end sidste år og at bruttoomsætningen i industrifiskeriet derimod er højere, end det var tilfældet sidste år. Modsat sidste år, hvor der var en meget lav tobiskvote, har nogle fartøjer, der driver et blandet fiskeri, været optaget af fiskeriet efter tobis og dermed ikke fanget så mange konsumfisk.

Netop en stor tobiskvote og et efterfølgende forrygende fiskeri har været med til at sikre fremgangen i bruttoomsætningen. Sidste år var gode priser på konsumfisk også en afgørende faktor for fremgangen i bruttoomsætningen, og fiskerne kan glæde sig over, at den trend er fortsat i 2017, da den gennemsnitlige kilopris er steget fra 10,62 kroner sidste år til 11,61 kroner i år.

 

 

Flere Nyheder