Tobisfesten er åbnet med et brag

[caption id="attachment_15627" align="aligncenter" width="620"] Tobissæsonen er skudt i gang med et brag[/caption] 458.000 tons er mængden på dette
27 apr 2017

[]

458.000 tons er mængden på dette års tobiskvote. De danske fiskere kan i år glæde sig over at have fået en tobiskvote, der er den største kvote i ti år.  Fiskeriet efter tobis begyndte den 1ste april, og efter de første tre ugers fiskeri ser det ud til, at bestanden har det godt, og at der er de mange tobis i havet, som både fiskere og biologer vurderer. Der er derfor store forventninger til, at fiskeriet i år med længder vil overgå 2011, som var det bedste år de seneste 10 år. Tobisfesten er i hvert fald åbnet med et brag. Der er aldrig tidligere efter de første tre ugers fiskeri blevet landet så mange tobis til de danske producenter af fiskemel- og fiskeolie FF Skagen, FF Hanstholm og TripleNine, som det er tilfældet i år.

- Det er dejligt, at vi har fået en så god start på tobissæsonen i år. Det er ikke mindst vigtigt for os, at der i et år med lave verdensmarkedspriser på fiskemel og -olie, er store mængder, som vi kan køre igennem fabrikkerne, fortæller Anne Mette Bæk Jespersen, direktør for Marine Ingredients Denmark.

I de første to uger er der landet 69.200 tons til de danske fiskemelsfabrikker. Svarende til 15 Procent af den danske kvote. Det er de største mængder landet efter de første tre uger af sæsonen de seneste ti år, og væsentlig mere end det hidtil bedste år 2011.

[]

[]

Flere Nyheder