Tobisfiskerne skal i gang den 1. april

Tobisfiskerne skal have lov til at fiske tobis helt fra sæsonstarten den 1. april. Det er ihvertfald den plan som den danske Miljø- og fødevareministe
24 feb 2017

Tobisfiskerne skal have lov til at fiske tobis helt fra sæsonstarten den 1. april. Det er ihvertfald den plan som den danske Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lægger op til, når hans ministerium i den kommende tid presser på hos EU-Kommissionen for at få rådgivningen fra ICES omkring tobis 2017 gjort ti en TAC.

- Nu trækker vi i arbejdstøjet for at sikre, at dette års positive rådgivning afspejles i en tilsvarende høj kvotefastsættelse i EU. Målet er, at danske fiskere kan komme på havet efter tobis, når sæsonen starter den 1. april, siger Esben Lunde Larsen, MIljø- og Fødevareminister.

Det er nemlig ikke ICES-rådgivningen, der alene gør det muligt at fiske. Den skal behandles og godkendes af EU-Kommissionen, der derefter vil melde TAC for tobis 2017 ud. Og det har tidligere været et problem at få den i hus til sæsonstarten.

Netop i år er det ekstra vigtigt, da kvoterådgivningen på op mod 500.000 tons kræver et lang træk gennem hele sæsonen for at få i hus. Netop det tal vækker også glæde hos den danske minister.

- Jeg kan med glæde konstatere, at der har været en god tilvækst i tobisbestandene. Der er nu rigtigt gode perspektiver for dansk tobisfiskeri i 2017, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Samlet er der 486.000 tons i vente i de tre områder i Nordsøen og Skagerrak, hvor Danmark traditionelt fisker. Og med den afsmittende virkning i forhold til fabrikker og lokalsamfund, så er der udsigt til et godt år på den front.

- Der er gode udsigter for fiskerimulighederne på alle de sandbanker som for eksempel Dogger Banke, der traditionelt er vigtige for det danske tobisfiskeri, siger ministeren.

Det er EU-Kommissionen, der officielt fastsætter kvoten for tobis 2017. Det sker på baggrund af det Internationale Havforskningsråd, ICES, rådgivning på området. Danmark har cirka 94 procent af den samlede del af EU´s kvote på tobis.

 

 

 

Flere Nyheder