Tobislandinger kører fortsat i højeste gear

Der er ingen tegn på, at det historisk gode tobisfiskeri er ved at klinge af. Fabrikkerne i Thyborøn, Hanstholm og Skagen melder fortsat, om at landin
01 jun 2017

Der er ingen tegn på, at det historisk gode tobisfiskeri er ved at klinge af. Fabrikkerne i Thyborøn, Hanstholm og Skagen melder fortsat, om at landingerne kører i højeste gear. I sidste uge (uge21) blev der til fabrikkerne landet 39.180 tons. De samlede landinger i ugerne 14-21 = 262.681 tons. Det skal endda bemærkes, at der gennem de seneste uger har været flere dages ventetid ved losning, hvorfor landingerne kunne have været endnu højere. På figurerne herunder fremgår med en rød streg de første 8 ugers tobislandinger (ugerne 14-21) til fiskemelsfabrikkerne TripleNine i Thyborøn, FF Skagen i Hanstholm og Skagen.

Tallene for 2017 er baseret på indhandlingstal fra fabrikkerne, og er ikke de officielle tal fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Der indgår landinger fra både danske og udenlandske fartøjer i alle år. Landingstal for årene 2009-2016 er officielle tal fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsens database.

 

 

 

Flere Nyheder