Tobislandingerne er på rekordniveau

[caption id="attachment_15712" align="aligncenter" width="620"] En lang række fartøjer ligger lige nu meget tungt i havnen i Thyborøn. De venter på at
05 maj 2017

[]

En lang række fartøjer ligger lige nu meget tungt i havnen i Thyborøn.De venter på at blive lettet for deres last af tobis til fiskemelsfabrikken TripleNine, som oplever rekord store mængder af tobis.  De danske fiskere kan i år glæde sig over at have fået en tobiskvote, der med 458 tusinde tons er den største i ti år. Fiskeriet blev skudt i gang den 1. april, og det har været en fest fra første dag. Lige nu er der fuldt blus under kedlerne på fiskemelsfabrikkerne, der kører i allerhøjeste gear

På fabrikken i Thyborøn er der lige nu fuld udnyttelse af kapaciteten.

- Vi kører mellem 2500 og 3.000 tons i gennem i døgnet, siger Peter Jensen.  Det usædvanligt gode fiskeri som nu foregår både i område 1 og område 2 giver selvfølgelig pres på hos fabrikkerne i Hanstholm, Skagen og Thyborøn, og det giver ventetid for fartøjerne til at blive losset. I Thyborøn har ventetiden for få losset været 3 døgn, men det har man her nu vendt om på.

- Vi har vendt det om, således at fartøjerne nu bliver i havnen i 48 timer efter de er blevet losset, forklarer Peter Jensen. På den måde kan man endnu bedre fastholde en helt frisk fisk.

- Der er et godt fiskeri, og vi har modtaget fine friske fisk hele april, siger Peter Jensen.

De akkumulerede landinger på de tre fiskemelsfabrikker de første fire uger, det vil sige i april måned, var 104.700 tons, hvilket er en rekord stor mængde.

Højere fedtindhold

Direktøren på TripleNine kan også glæde sig over, at fedtindholdet i fisken er på vej op, og dermed et større udbytte af fisken.

- Vi ser et højere fedtindhold i fisken nu, og det er lidt større i de fisk som er fanget i område 2 end i område 1, siger Peter Jensen.

 

Flere Nyheder