Torskefiskeriet er ikke en god forretning i øjeblikket

[caption id="attachment_18801" align="alignright" width="300"] Thomas Keller om bord på sit fartøj, ND 8 Kirstine Keller. Foto: Line Dalgaard Jensen[/
af Claus Kirkegaard
18 okt 2018

[]

For garnfisker Thomas Keller, ND 8 Kirstine Keller, har det været et rimeligt fiskeri efter torsk torsdag rent mængdemæssigt, men der mangler lidt på prisen, før det bliver rigtig godt.

- Jeg ligger her rundt Møn og fisker torsk i øjeblikket. Min egen torskekvote er fisket op, så jeg er ude og leje torsk. Desværre får jeg ikke så meget for torsken, hvilket er lidt ærgerligt, når der nu er nogen at fange, siger Thomas Keller.

Trods en forholdsvis høj lejepris har han alligevel formået at lave en dagsløn i dag.

- Jeg har omkring 400 kg. torsk med ind til Klintholm Havn, hvor jeg losser fisken, til O. V. Jørgensen, som kommer og henter dem. Og det giver da en dagsløn, når nu jeg er alene om bord, men der kunne nu godt have været lidt højere priser, siger han.

Fartøjet er hjemhørende i Vordingborg, og det er også her, han bor, men størstedelen af året ligger Thomas Keller og fisker fra Langø.

- Det er også der, jeg sejler til i dag. Jeg ligger nok der i 10 af årets 12 måneder. Men om en uges tid regner jeg med at sejle til Vordingborg, hvor det er meningen, at jeg vil fiske efter rødspætter, fortæller Thomas Keller, som forlod Vordingborg og rødspættefiskeriet for et stykke tid siden, da der var for meget strøm, der gav masser af møg i garnene.

Han savner at kunne hoppe på sin cykel og køre en hurtig tur ned på havnen til sit fartøj. Men på den anden side, så ligger Vordingborg også godt for fiskeriet andre steder.

- Jeg kan komme vidt omkring herfra inden for en times tid i bil. Så det er også rart, hvis jeg skifter fiskeplads, lyder det fra skipper.

Hvis prisen på torsk ikke bliver bedre, vil han koncentrere sig om rødspætter resten af året hjemme fra Vordingborg.

- Så håber jeg bare, at garnene kan holdes fri for møg. Og så skal jeg selvfølgelig ud og fiske torsk mellem jul og nytår - nytårstorsken skal jo fanges - i Langelandsbæltet. Her plejer det at være gode 2'er og 3'er torsk til rigtig gode penge, så det skal jeg have med, siger Thomas Keller.

Flere Nyheder