Torskekvoten i Barentshavet skal ned med 20 procent

Torskefiskerne i Barentshavet kan formentlig se frem til, at de i det kommende år får en væsentlig lavere torskekvote. ICES – Det Internationale Havun
23 jun 2017

Torskefiskerne i Barentshavet kan formentlig se frem til, at de i det kommende år får en væsentlig lavere torskekvote. ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd – har offentliggjort sin rådgivning for 2018, og den lyder på en nedgang på 20 procent fra kvoten i 2017 til næste år.

Det vil betyde, at kvoten det kommende år vil skulle være på 712.000 tons, men den skulle rent faktisk være endnu lavere, lyder det fra ICES, der ville have lavet en anbefaling på 701.000 tons. Det kan dog ikke lade sig gøre, fordi det vil være en rådgivning, der sænker kvoten ud over 20 procent.

- Vi har set toppen og bestanden er på vej ned, lyder forklaringen fra Harald Gjøsæter fra ICES til Fiskeribladet Fiskaren.

- Vi ser mange store og gamle fisk. Men til trods for at den gradvis dør ud, så venter vi ingen større tilgang i de kommende år, forklarer han om rådgivningen for 2018 til Fiskeribladet Fiskaren.

Fiskere frygter for følgerne

De norske fiskere er ikke tilfredse med, at rådgivningen lyder på en reduktion af den samlede torskekvote på 20 procent. Willy Gottliebsen fra Norges Råfisklag erkender, at kvoten skal ned, men ikke med så meget, som der bliver lagt op til fra ICES.

- Generelt er det negativt med for store ændringer. Man kan bare se på ændringerne, som skete fra 2012 til 2013. Dengang øgede man kvoten med 30 procent, og det resulterede i en priskollaps. Og 20 procent er meget, siger han til Fiskeribladet Fiskaren.

 

 

Flere Nyheder