Torsken dør af sult

Torskene i Østersøen øst for Bornholm er alt for magre - ja tæt på sultegrænsen, og deres lever er fyldt med orm fra sæler. Det skriver dr.dk. Det
af Line Dalgaard Jensen
29 nov 2018

Torskene i Østersøen øst for Bornholm er alt for magre - ja tæt på sultegrænsen, og deres lever er fyldt med orm fra sæler.

Det skriver dr.dk. Det er DTU Aqua, som har undersøgt torsken og deres foreløbige resultater er triste. Forskerene har kigget på torsk, der blev mærket i 2016, smidt i havet og nu er kommet retur fra fiskerne.

- Små torsk op til 30-35 centimeter vokser som hidtil med cirka ti centimeter om året, men så stopper væksten op. De vokser kun ganske få centimeter om året derefter - eller slet ikke, siger seniorforsker Karin Hüssy fra DTU Aqua til dr.dk, og tilføjer, at de store torsk stort set er forsvundet.

I den polske del af Østersøen ser man samme problem, men forskerne er endnu ikke klar til at konkludere, hvad der er galt.

Det er fiskerne til gengæld. Mathias Stark fra Nexø er overbevidst om, at det er sælen, der er på spil:

- Vi ser lever-orm i torsken i større eller mindre omfang. Hos nogle torsk er der stort set ikke nogen lever tilbage. Det ser ikke så godt ud.

Flere Nyheder