Torsken er lejet ud – så nu står den på rødspætter

[caption id="attachment_7748" align="aligncenter" width="620"] HM 53 Trine Vendelbo[/caption] HM 53 Trine Vendelbo ligger stik nord for Hanstholm,
08 Nov 2015

[caption id="attachment_7748" align="aligncenter" width="620"]HM 53 2012 Hanstholm maj 2012 HM 53 Trine Vendelbo[/caption]

HM 53 Trine Vendelbo ligger stik nord for Hanstholm, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Per Lars Vendelbo for at høre, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi ligger og fisker efter rødspætter. Det har vi gjort et stykke tid nu. Det har været nogle gode størrelser indtil nu, men det er som om, at de er blevet lidt mindre efter det sidste blæsevejr. Priserne er vi også tilfredse med i år. Sidste år lå vi vel på 5,80 kroner kiloet i gennemsnit, mens vi i år er oppe omkring 10 kroner kiloet, så det er da fint, fortæller skipper Per Lars Vendelbo til Fiskeri Tidende og fortsætter.

- Ja, jeg har båden sammen med min søn Tonny Vendelbo. Vi har haft den i tre et halvt år, efter vi solgte et stålfartøj, som vi havde fået lavet i Riga. Og så har vi fået mit barnebarn, Magnus Vendelbo med som lærling i det næste stykke tid, inden han skal tilbage på skolen igen.

Som det ser ud med torskebestanden i øjeblikket, ville de gerne fiske efter torsk, men det kan først lade sig gøre efter nytår.

- Vi var desværre så dumme, at vi lejede vores torsk ud i vinter. Men hvis vi havde vidst, at der er så mange torsk, havde vi aldrig lejet dem ud. Og næste år skal vi selv fange vores torsk, de skal ikke lejes ud, det er helt sikkert, siger Per Lars Vendelbo og påpeger i samme åndedrag, at rationsfiskeriet efter rødspætter går fint – foruden en enkelt ting.

- Når vi er på rationsfiskeri, skal vi melde til og fra. Og vi skal melde fra senest kl. 15 om eftermiddagen. Det kunne de godt skubbe til om aftenen – for eksempel kl. 19. For vi ved jo ikke, hvordan sidste træk på dagen ser ud, og ofte er det så for sent at melde fra igen, siger Per Lars Vendelbo.

Flere Nyheder