Torskestop er gift for fiskesalgsforening

[caption id="attachment_11399" align="aligncenter" width="620"] Mogens Hansen fra Faaborg Fiskesalgsforening vurderer, at den ny lukkeperiode for tors
28 okt 2015

[caption id="attachment_11399" align="aligncenter" width="620"]mogens hansen faaborg fiskesalg Mogens Hansen fra Faaborg Fiskesalgsforening vurderer, at den ny lukkeperiode for torsk kan betyde enden for fiskesalgsforeningen[/caption]

Den nye fiskeriaftale for Østersøen, som blev indgået i Luxemburg i sidste uge,  indebærer et stop for torskefiskeri i den vestlige Østersø i perioden 15. februar til  31. marts. Et stop der er ren gift for Faaborg Fiskesalgsforening, som er ejet af de lokale erhvervsfiskere i lokalområdet. Den nye lukkeperiode er lige netop der, hvor fiskesalget har sin største omsætning. En omsætning, der normalt sikrer, at forretningen kan holde hjulene i gang resten af året, hvor der ikke kommer så mange fisk til fiskesalgsforeningen.
- Hvis et torskestop bliver gennemført i den periode, er jeg alvorligt bange for, at det bliver enden for Fiskesalgsforeningen. Det er i den periode, vi henter størstedelen af årets omsætning, og den skal vi leve af  resten af året, hvor mange af fiskerne i sommerperioden er nød til at fiske andre steder, siger Mogens Hansen, der i 30 år har ledet Faaborg Fiskesalgsforening.Han er bekymret for det lokale erhvervsfiskeris fremtid.
- Der er jo ingen fremtid hernede, hvis de ikke kan komme af med fisken. Hvis al fisken skal transporteres til vestkysten og sælges på auktionen der, så går det op i omkostninger det hele. Det kan ikke hænge sammen, siger Mogens Hansen.

 

 

Flere Nyheder