Transportminister indvier ny offshorekaj i Thyborøn

[caption id="attachment_14512" align="aligncenter" width="620"] Ny offshorekaj indvies i Thyborøn 3. oktober.[/caption] Den 3. oktober indvier Tran
26 sep 2016

[caption id="attachment_14512" align="aligncenter" width="620"]
Ny offshorekaj indvies i Thyborøn 3. oktober. Ny offshorekaj indvies i Thyborøn 3. oktober.[/caption]

Den 3. oktober indvier Transport- og Bygnngsminister Hans Chr. Schmidt den nye Limfjordskaj II på Sydhavnen i Thyborøn. Limfjjordskaj II, også kaldet sværvægtskajen, har en bæreevne på 20 ton pr. kvadratmeter, og den er derfor ganske velegnet til store tunge opgaver såsom for eksempel udskibning af kabler, fundamenter, mølledele mm. Kajen er 180 meter lang, og det er endnu en strategisk milepæl, der nu er sat for Thyborøn Havn, i strategien for at tiltrække nye opgaver udenfor fiskeriet.

De skibe, der vil anløbe den nye havnekaj, kan stikke op til ni meters dybde, men kajen er forberedt til 10 meters vanddybde. De 10 meter er et mål for Thyborøn Havn for at tiltrække stadig større skibe, men det kræver en uddybning af kanalen ind til Limfjorden.

Udover opgaver indenfor offshore vil havnen også kunne anvendes til håndtering af stykgods, bulkvarer, containre mm.

Indvielsen sker kl. 10.00 og efter den officielle indvielse er havnen vært ved en let lille anretning. Alle er således velkomne, lyder det fra Thyborøn Havn.

Flere Nyheder