Trappe skaber drama i Klintholm

På Klintholm Havn er der kaos. Først kom en trappe – eller nærmere en scene, hvor alle lokale kan stå – får sindene i kog i Klintholm. Den er bygget s
af Line Dalgaard Jensen
20 dec 2018

På Klintholm Havn er der kaos. Først kom en trappe – eller nærmere en scene, hvor alle lokale kan stå – får sindene i kog i Klintholm. Den er bygget som en del af projektet ”Steder Tæller”, og blandt fiskerne var der fra start bekymring for størrelsen, da lastbiler ikke kan passere og sikkerheden ikke er på plads.

- Vi venter på, at den skal ændres. Men alt i alt er det et byggeri, som ikke hører hjemme på havnen, siger Kim Kær Hansen, hvis bekymringer ikke bliver mindre, når han kigger rundt på resten af havnen.

Mens fiskerne er gale på trappen, hører de også, at beddingen skal fjernes. To ting, som Kim Kær Hansen frygter, hænger sammen, og som er katastrofalt for fiskeriet:

- Nu skal vi sejle til andre byer for at komme på land. Og jeg som troede, at kommunen gerne ville have en driftig havn.

Og jo, det vil Vordingborg Kommune gerne med både fiskeri, turister og vindmølleindustrien – men sidstnævnte med Vattenfall for bordenden pressede på for pladsen.Også Baltic 2 har vist interesse for Klintholm, og det vil betyde flere skibe og arbejdspladser i havnen. Samtidig drømmer Wonderful Copenhagen om små krydstogtskibe, der skal forbi den smukke havn og naturskønne klint. Nye muligheder, som vil betyde at en mole skal flyttes, og havnearealer ændres.

- Vi skal finde en fornuftig og gennemtænkt løsning. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, men jeg tror, det bliver godt for alle, siger Michael Larsen (R), formand for Udvalget for Plan og Teknik i Vordingborg Kommune.

Flere Nyheder