Trawlbinderi har svært ved at få folk

Man skulle måske tro, at det ville rimelig let at finde interesserede folk til et arbejde som vodbinder eller i det mindste en lærlingeplads. Men det
30 mar 2015

Man skulle måske tro, at det ville rimelig let at finde interesserede folk til et arbejde som vodbinder eller i det mindste en lærlingeplads. Men det er ikke sådan det ser ud for John Bech fra Thyborøn Trawlbinderi. I starten af 2015 fortalte Fiskeri Tidende, at han manglede 3 vodbindere og 2 lærlinge - og det er kun lykkedes han at få en voksenlærling og en arbejdsmand til Thyborøn samt en lærling til Hvide Sande.

- Altså vi er glade for det, vi har fået, men det er ikke let at skaffe medarbejdere, når folk ikke vil flytte til Thyborøn eller Hvide Sande efter job. Når vi snakker med vores kolleger, kan vi høre, at det er det samme over hele linjen. Der er simpelthen hverken vodbindere eller lærlinge at få i Danmark, og der er et stort behov, ingen tvivl om det, siger John Bech.

At det er svært at skaffe lærlinge hænger givetvis sammen med, at det ikke er en anerkendt uddannelse i dag, og dermed får lærlinge ikke et eksamensbevis eller svendebrev efter endt uddannelse.

- Vi har ellers arbejdet hårdt for at få uddannelsen anerkendt, fortæller John Bech og det ærgrer ham, fordi det betyder, at uddannelsen ikke bliver til noget.

Flere Nyheder