Trawlskovle firma sætter rekord med nye skovle

[caption id="attachment_12344" align="aligncenter" width="620"] L153 Malle fra Thyborøn har fisket med ny type flydeskovle. Foto: PmrA/fiskerforum.dk.
06 jan 2016

[caption id="attachment_12344" align="aligncenter" width="620"]
L153 Malle fra Thyborøn har fisket med ny type flydeskovle. Foto: Trawldoors.
L153 Malle fra Thyborøn har fisket med ny type flydeskovle. Foto: PmrA/fiskerforum.dk.[/caption]

Fiskefartøjet L 153 Malle fra Thyborøn har udskiftet trawlskovle fra den ældre bundskovl til en ny flydeskovl fra Thyborøn Trawldoors af typen 15 VF, fortæller firmaet i et nyhedsbrev.

Og det skifte har gjort, at fiskeriet er blevet forbedret. I løbet af tre dages fiskeri fangede L 153 Malle 17,4 tons rødspætte og torsk nord og vest for Hirtshals.

De nye skovle kan fungere både som tradiotionelle bundskovle og som flydeskovle og har en størrelse på ni kvadratmeter. De nye større skovle, der går oppe i vandet, har den betydning, at der kan spares brændstof eller trawlhastigheden kan øges. I L 153 Malles tilfælde er trawlhastigheden øget, og det har betydet mindre tid på havet til at fange den samme mængde fisk, som med de gamle trawlskovle på syv kvadratmeter.

Ordren til L 153 Malle var en af 370 sæt skovle, som Thyborøn Trawldoors leverede i 2015. Thyborøn Tralwdoors leverede også lige før jul fem sæt af typen 15 VF til et russisk fiskeriselskab i Vladivostok, ligesom der også blev sendt trawlskovle til russiske fiskere i Kamchatka-provinsen og til den største russiske ø i Okhotsk sea.

Tæt ved 1.800 tons stål er blevet brugt, hvilket er en ny rekord for Thyborøn Trawldoors.

 

Selvom 2015 var et rekordår, så tror virksomheden på, at 2016 bliver endnu bedre. Vores forventninger til 2016 er tårnhøje, lyder det fra firmaet, der lægger op til at præsentere en række nye produkter og tekniske nyheder, som vil åbne op for nye markeder.

Flere Nyheder