Tre partier vil fremme kystnært fiskeri med nye kvoteregler

Den 1. april i år fremsatte Enhedslisten, Alternativet og SF i fællesskab et såkaldt beslutningsforslag om, at kystfiskeriet skal nyde særligt fremme
14 sep 2016

Den 1. april i år fremsatte Enhedslisten, Alternativet og SF i fællesskab et såkaldt beslutningsforslag om, at kystfiskeriet skal nyde særligt fremme på bekostning af det øvrige fiskeri. Forslaget blev siden 1. behandlet i Folketinget, og nu er det havnet i Miljø- og Fødevareudvalget til videre behandling onsdag den 14. september.

Ifølge forslaget er ”et aktivt og rentabelt kystfiskeri er ønskeligt og vigtigt i den fremtidige sammensætning af det danske fiskerierhverv”, og det er ikke tilfældet med de nuværende regler for kvotesystemet i dansk fiskeri; det såkaldte FKA-system.

”Partierne finder, at der er behov for at justere koncentrationsreglerne og fordelingen af fiskekvoter, så der er plads til flere typer af fiskeri, og så det skånsomme kystnære fiskeri kan fremmes, ” skriver partierne i beslutningsforslaget.

I forbindelse med fremsættelsen af beslutningsforslaget har de tre partier stillet en lang række spørgsmål til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Spørgsmålene har relevans for det bebudede servicetjek, som ministeren offentliggjorde tidligere året, og forslagsstillerne angiver derfor, at de ”vil vende tilbage til spørgsmålet, når servicetjekket er gennemført og i forbindelse med en kommende aftale om fiskerierhvervet”.

 

Flere Nyheder