Tre ting har rettet sig samtidigt

[caption id="attachment_10570" align="aligncenter" width="620"] L 120 Linette[/caption]Der er gang i rødspættefiskeriet på L 120 Linette fra Thyborøn,
30 Aug 2015

[caption id="attachment_10570" align="aligncenter" width="620"] nov 2012[1] L 120 Linette[/caption]Der er gang i rødspættefiskeriet på L 120 Linette fra Thyborøn, fortæller fiskeskipper Alfred Fisker Hansen, hvis fartøj ligger ved kajen i Thyborøn for at reparere nogle grejer.

- Vores fiskeri har været fornuftigt i år – indtil videre. Vi har godt nok holdt fast i vores rødspættegrej. På et eller andet tidspunkt rigger vi om. Men indtil videre har det været godt nok, så der er ingen grund til at rigge om, siger han.

Fiskeriet efter rødspætter går ganske godt. Det er nemt at finde fisken, og der er så mange af dem, at det kun er mængden der er problemet.

- Det er ingen problem at fange nogle rødspætter, men det er lige det med at komme igennem dem, siger han og peger på at de også skal renses. Derfor har han også øje på, at der måske i fremtiden skal en rensemaskine til rødspætter i lasten.

På den seneste tur blev der fanget 14 tons rødspætter.

- Der går i hvert fald tre på et kilo, siger Alfred Fisker, der dermed har haft 45.000 rødspætter i hænderne til rensning.

Faktisk går det ganske godt i fiskeriet. Tidligere har lave priser, mangel på fisk og høje brændstofpriser været en cocktail, der har vanskeliggjort fiskeriet. Nu er de tre ingredienser opadgående.

- Det er mange parameter, der har flyttet sig lidt. Det er priserne, der har fået et højere bundniveau, og det er reletivt nemt at fange dem. Samtidig er brændstofprisen faldet gevaldigt, konstaterer Alfred Fisker Hansen.

- Hvis ikke det kunne pynte på det, så står det ikke til at redde, siger skipperen og peger på, at alle tre ting tidligere gik galt på samme tid.

- Det er dejligt de alle tre har rettet sig på engang, selvom jeg synes fiskeprisen i virkeligheden godt kunne tåle at få et hak op, når man kigger på, hvad de i virkeligheden burde koste, siger han.

Udover rødspætterne er der også lidt rødtunge og havtaske i posen samt lidt skærising.

- Vi forsøger også at finde lidt kuller og torsk, siger Alfred Fisker Hansen.

 

Flere Nyheder