Tun skaber problemer for restaurant i Køge

Restaurant Arken i Køge mente selv, at de havde gjort noget af et scoop, da de fik fingrene i en af de blåfinnede tun, som norske fiskere har landet s
25 Sep 2015

Restaurant Arken i Køge mente selv, at de havde gjort noget af et scoop, da de fik fingrene i en af de blåfinnede tun, som norske fiskere har landet som utilsigtet fangst inden for de seneste uge.

Torsdag i denne uge lagde de et billede af den 200 kilo tunge krabat på deres Facebook-side - med budskabet om, at fisken vil indgå i den buffet, som restauranten serverer i oktober.

Men ak. I stedet for at få en masse glade og forventningsfulde reaktioner er restauranten nu endt i det, kommunikationsfolk kalder for en "shitstorm". Det vil sige, at deres opslag på Facebook er fyldt med vrede kommentarer.

Folk en nemlig af den opfattelse, at restauranten bidrager til, at den truede blåfinnede tun bliver endnu mere truet. Og restauranten i stedet både burde skamme sig over at tilbyde kød fra den blåfinnede tun, og at de øjeblikkeligt skal stoppe med at reklamere for købet af fisken og undlade at bruge kødet fra den i restauranten.

I følge restauranten har de købt den via auktion i Norge, og det vil sige, at alle formaliteter er overholdt. Herunder også, at tun'en er landet lovligt, og de norske myndigheder har sagt god for, at den må sælges kommercielt.

Læs mere "Norsk-fanget tun gav pæn kilo-pris".

Flere Nyheder