Tysk undren over dansk muslingefiskeri

Mens tyske muslingefiskere har forbud mod at fiske muslinger på den tyske side af Flensburg Fjord, så forholder det sig anderledes for de danske fiske
06 maj 2017

Mens tyske muslingefiskere har forbud mod at fiske muslinger på den tyske side af Flensburg Fjord, så forholder det sig anderledes for de danske fiskere, når det drejer sig om at kunne fortsætte fiskeriet på den danske side af fjorden.

Det er konklusionen fra de tyske fiskere i Flensburg, der i den lokale avis giver udtryk for undren over, at det er tilladt for de danske muslingefiskere. Det drejer sig ifølge Flensburg Avis om et enkelt dansk fartøj.

- Jeg kender ikke de danske regler på området, og er da overbevist om, at denne fisker er i lovligt ærinde, men næste gang jeg møder vedkommende, vil jeg lige forhøre mig nærmere omkring forholdene på dansk side, siger Horst-Dieter Hansen fra Flensburger Fischerei Verein til Flensburg Avis.

Ifølge avisen fisker det danske fiskefartøj fra Wassersleben i den danske del af fjorden, og det er synligt fra land, hvilket har givet reaktioner fra beboerne på den tyske side af fjorden. Her har der i de seneste fire uger hersket forbud mod muslingefiskeri for de tyske fiskere, fordi der har været overfisket på bestanden.

Horst-Dieter Hansen er frustreret over, at de danske fiskere kan fortsætte, når det samme ikke er gældende for de tyske kollegaer. Det kan ikke være til gavn for bestanden af muslinger, mener han.

- Så gavner det da ikke noget med et fiskestop. Det hjælper i hvert fald ikke til at få mere liv på muslingebankerne, når der på dansk side fiskes løs, siger Horst-Dieter Hansen til Flensburg Avis.

 

Flere Nyheder