Ud efter den sidste sjat sild i Kattegat

For H 45 Lone er det lige op over, at det er sidste tur efter sild i Kattegat for denne gang. Skipper og ejer Jakob Jørgensen er nemlig ved at gøre kl
af Claus Kirkegaard
20 sep 2018

For H 45 Lone er det lige op over, at det er sidste tur efter sild i Kattegat for denne gang. Skipper og ejer Jakob Jørgensen er nemlig ved at gøre klar til at cykle ned til fartøjet, da Fiskeri Tidende får fat i ham, inden han smutter, for at høre lidt nærmere om fiskeriet i øjeblikket.

- Vi sejler her om en lille times tid, hvor vi skal ud og fiske de sidste sild, vi har i Kattegat. Jeg regner med, at vi sejler omkring fire til fem timer nordvest af Gilleleje, og går det som sidst, så har vi fisket vores kvote efter et træk, siger Jakob Jørgensen, som i forgårs kun behøvede et træk for at have 30 tons sild.

- I forgårs var det kun et træk, der var nødvendigt. Så var hjem og aflevere silden til fabrikken i Gilleleje. Jeg tror, vi har været ude 11 eller 12 gange nu, og vores Kattegat-kvote er så allerede sluppet op.

For at holde gang i fabrikken i Gilleleje, har sildefiskerne i byen aftalt, at de skiftes til at fiske sild.

- Nu rigger H 10 Hanne og H 218 Mette om til sildefiskeri, så de kan gå ud efter sild her efter weekenden. På den måde kan vi holde gang i fabrikken, lyder det fra Jakob Jørgensen, som ikke ved, hvad han og besætningen skal fiske efter, når silden er sluppet op i Kattegat.

- Vi har lidt sild tilbage i Østersøen, men der går nok et par måneder, før vi kan fange dem. Så det kan være, det bliver jomfruhummer, ellers må vi ind og ligge stile igen, siger han.

De har ellers lige ligget stille, så skipper håber da, de kan komme ud igen.

- Vi har lige fået kølhalet og haft hovedsyn, så vi har ligget stille nok for denne gang, synes jeg. Heldigvis gik fartøjet da glat gennem hovedsyn, så det er da altid noget, lyder det fra Jakob Jørgensen.

Flere Nyheder