Udvalg behandler forslag om mere fisk i det offentlige

[caption id="attachment_14356" align="alignright" width="301"] Jomfruhummerfiskeriet er MSC-certificeret og kan altså komme med i forslaget fra Altern
14 sep 2016

[]

Miljø- og Fødevareudvalget skal onsdag eftermiddag drøfte et beslutningsforslag fra Alternativet, der vil stille krav om, at det offentlige – fx kantiner og skoler – skal inddrage fisk i planerne om på længere sigt at overgå til økologiske fødevarer. Som det er nu, så er fx MSC-certificerede fisk ikke med på listen over fødevarer, der skal have en positiv særbehandling.

Ifølge forslaget fra Alternativet skal det kun være fisk fra bæredygtighedscertificerede fiskerier, der skal nyde fremme i det offentlige. Det vil så senest kunne gælde for torskefiskerierne i Nordsøen og Skagerrak, der netop har fået det blå stempel fra MSC.

[button color="red" size="small" link="http://www.ft.dk/samling/20151/beslutningsforslag/B84/bilag/1/1663636.pdf" target="blank" ]Beslutningsforslag fra Alternativet[/button]

Alternativet ønsker med sit forslag samtidig at fremme danskfanget fisk i forhold til de danske forbrugere, fremgår det af beslutningsforslaget.

- Ca. 95 pct. af den fisk, vi spiser i dag, er ikke dansk-fanget. Der er altså stort potentiale for, at mere af den gode danske bæredygtige fisk, der fanges, bliver afsat i Danmark, skriver Alternativet i beslutningsforslaget, der har været til 1. behandling i Folketinget i april måned i år.

I den forbindelse kom det frem, at det udelukkende er Enhedslisten og Alternativet, der kan støtte op om forslaget i dets nuværende form.

 

Flere Nyheder