Ung fisker har ikke fortrudt

[caption id="attachment_8803" align="aligncenter" width="300"] L 232 Tove Kynde (Tidl. FN 424)[/caption] Den unge fisker Martin Kynde med fartøjet
28 Feb 2015

[caption id="attachment_8803" align="aligncenter" width="300"]FN 424 ( feb 2012) L 232 Tove Kynde (Tidl. FN 424)[/caption]

Den unge fisker Martin Kynde med fartøjet L 232 Tove Kynde er de seneste uger blevet kendt over hele landet, som en af  deltagerne i tv-serien ”De Unge Fiskere”. Nu er kameraerne slukkede, og Martin Kynde fisker lige nu i den vestlige Østersø.

- Vi fisker med snurrevod efter torsk. Vi har fisket hernede siden sidst i december. Fangsterne har har været lidt blandet, så det kunne godt være lidt bedre, fortæller den unge skipper.  Fiskeriet begynder som regel lidt over seks om morgenen.

- Vi har tre til fire træk om dagen. Det er meget forskelligt, hvad vi har i hvert træk. Det spænder fra fem kasser til op mod 100 kasser. Men det ligger nok omkring en en 20 kasser i snit, siger Martin Kynde, der kan berette om pæne torsk i fangsten.

- Det mest 5’er og 4’er torsk, og det er ikke magre torsk, der er meget kød på dem, og vi har fået nogle pæne priser, som vi ikke kan klage over. Vores fisk bliver kørt med lastbil og solgt på auktionen i Thyborøn. Det afhænger lidt af, hvor meget vi har i lasten og hvordan lastbiltransporten passer, hvor ofte vi losser, siger Matin Kynde, der dog ikke har fået fisket så meget de sidste dage.

- I går nåede vi kun et træk . Vi havde problemer med en kølerpakning, som var blevet utæt. Så vi måtte lige i havn for at få det repareret, siger Martin Kynde, der fik fod på eget dæk i april sidste år.

- Der kom først for alvor gang i fiskeriet i september, og selvom der selvfølgelig har være lidt opstartsproblemer, så har jeg ikke fortrudt at blive selvstændig , siger Martin Kynde, der heller ikke har fortrudt, at han medvirkede i ”De Unge Fiskere”.

- Det var sjovt at være med i. Men jeg skulle lige vænne mig til, at se mig selv i fjernsynet, Martin Kynde, der regner med at fiske torsk i den vestlige Østersø frem til aprilstoppet.

Flere Nyheder