Ung fisker mister omsætning i Østersøen

  [caption id="attachment_11458" align="alignright" width="297"] Martin Kynde deltog sidste år i tv-udsendelsen ”De unge fiskere”, hvor han et
01 Nov 2015

 

[caption id="attachment_11458" align="alignright" width="297"]Martin Kynde deltog sidste år i tv-udsendelsen ”De unge fiskere”, hvor han etablerede sig som fiskeskipper med eget fartøj. Arkivfoto: Fiskeri Tidende. Martin Kynde deltog sidste år i tv-udsendelsen ”De unge fiskere”, hvor han etablerede sig som fiskeskipper med eget fartøj. Arkivfoto: Fiskeri Tidende.[/caption]

Sidste vinter var den unge fiskeskipper Martin Kynde fra Thyborøn en tur ovre i Østersøen for at fiske torsk. Men han kan med den nye aftale for fiskeriet i Østersøen for 2016 se frem til en nedgang i omsætningen.

- Det er cirka en fjerdedel af årets omsætning, vi hentede dernede, fortæller Martin Kynde.

Han etablerede sig i 2014 som ung fiskeskipper med snurrevodsfartøjet L232 Tove Kynde fra Thyborøn, og han er ganske klar i sin mening om TAC-aftalen for 2016 i Østersøen.

- Det er lidt af en lorteaftale, de er kommet frem til, konstaterer den unge fiskeskipper Martin Kynde om den aftalen Ministerrådet og EU-Kommissionen fandt frem til.

Han tror ikke, at den samme indtjening ville kunne opnåes ved fiskeri ud for Thyborøn i Nordsøen.

- Jeg tvivler på, at Nordsøen kan levere det samme resultat i den periode, der bliver lukket i Østersøen, siger han til Fiskeri Tidende.

 

 

 

Flere Nyheder