Vælgerne bakker op om Konservative

De Konservative kan hente selvtillid i en måling, der viser, at vælgerne giver partiet medhold i sagen om den nu forhenværende miljø- og fødevareminis
08 Mar 2016

De Konservative kan hente selvtillid i en måling, der viser, at vælgerne giver partiet medhold i sagen om den nu forhenværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. 49 procent af de adspurgte i en måling mener således, at partiet traf den rette beslutning ved at udtrykke mistillid til ministeren i sagen om Landbrugs- og Fødevarepakken.

I følge Altinget.dk er der blot 29 procent af de adspurgte, der mener, at De Konservative skulle have bakket ministeren op - eller i hvert fald undladt at udtrykke deres mistillid til Eva Kjer Hansen - mens 25 procent erklærer, at de er i tvivl.

- Det er overraskende, at næsten halvdelen af danskerne reelt må være af den opfattelse, at fødevareministeren har fremlagt misvisende tal, lyder det fra valgekspert Kenneth Thue Nielsen om tallene fra rundspørgen.

De Konservative selv holder fast i, at beslutningen om at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen alene beror på, at partiet fandt, at ministeren ikke fremlagde de reelle tal omkring påvirkningen af det danske miljø.

- Når vi afgør, om vi har tillid til en minister, så gør vi det ikke ud fra, hvad vi tror er mest populært, siger partiets miljøordfører, Mette Abildgaard, til Altinget.dk.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er i følge Altinget.dk ikke overrasket over målingens resultat.

- Men for mit eget vedkommende er jeg meget enig med dem, som synes det var forkert, og at Eva Kjer Hansen var en god minister,” siger han til Altinget.dk.

Flere Nyheder