Vattenfall udlægger granit på Horns Rev 3 

Arbejdet med etablering af mølleparken Horns Rev 3 går nu ind i næste fase. Det sker ved udlægning af erosionsbeskyttelse, der skal sikre havbunden om
08 jun 2017

Arbejdet med etablering af mølleparken Horns Rev 3 går nu ind i næste fase. Det sker ved udlægning af erosionsbeskyttelse, der skal sikre havbunden omkring de kommende fundamenter til mølleparken. Der er således tale om et fartøj, der arbejder i området med udlægningen

Ifølge Find V. Poulsen fra Vattenfall er der tale om 49 positioner, hvor der lægges en pude af granitsten. Laget af granitsten hæver sig ca 90 cm over havbunden og har en diameter på 36 meter.De enkelte sten har en størrelse på 40 til 60 cm i diameter med en vægt på op til 200 kg

Vattenfall er ganske klar over, at det ikke er det bedste tidspunkt for arbejdet midt i en tobissæson. Derfor har de også forsøgt at tage hensyn til, hvor de er gået igang med udlægningen idet fartøjet starter arbejdet i den østlige del af området hvor der ikke fiskes tobis. Ligeledes har de en repræsentant fra FOGA, fungerende som forbindelsesofficer mellem Vattenfall og lokale fiskere i området, med under sejladsen, der kan tage dialogen med fiskefartøjerne i området.

- Vi har haft to mål. Vi vil helst undgå at forstyrre fiskeriet i deres arbejde, og samtidig holde dem orienteret om, hvor vi arbejder så de ikke forstyrre vores arbejde, siger Find V. Poulsen. Det er også vigtigt for os at stenpuderne efterfølgende ikke bliver påvirket af bundtrawl og tilsvarende vigtigt for fiskerne at undgå områderne.

Han fortæller at Vattenfall har kontakt til tre firmaer, der leverer data til kortplottere, for at få dem til at markere positionerne ind i kortene.

- Det er gået lidt trægt med den del, så de er ikke fremstillet endnu, siger han og peger på, at de data blandt andet bliver vigtige i forbindelse med eventuelt fiskeri inde i parken efter opstillingen af møllerne.

Lukker området

Når arbejdet med udlægningen af granitsten er færdigt om cirka 6 uger er der ro i området frem til efteråret. Hen imod oktober går arbejdet med opsætningen af fundamenterne igang, og i den periode bliver arbejdspladsen afspærret for sejlads.

- Den bliver etableret som et lukket arbejdsområde 6 uger før arbejdet påbegyndes udlægges der 15 bøjer op for at markere området, så fiskerne – og andre  - kan vænne sig til at der er en forhindring, de skal sejle udenom, siger Find V. Poulsen.

Opførslen af Horns Rev 3 mølleparken forventes at være afsluttet ved udgangen af 2018

[]

 

 

Flere Nyheder