Vejle siger god for muslingefiskeri

De senere år har muslingefiskeriet være forbudt i Vejle Fjord, men nu ser det ud til, at det kan ændre sig. Vejle Kommune er i hvert fald indstillet p
11 mar 2015

De senere år har muslingefiskeriet være forbudt i Vejle Fjord, men nu ser det ud til, at det kan ændre sig. Vejle Kommune er i hvert fald indstillet på, at man vil genåbne for fiskeriet i visse områder af fjorden – blandt andet fordi kommunen erkender, at det kan have en positiv effekt på havmiljøet i fjorden.

- Det giver god mening at høste fjordens frugt, siger formanden for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, Søren Peschardt (S) til Lokalavisen Vejle.

Ifølge kommunen vil man bakke op om, at der bliver åbnet for muslingefiskeri i begrænsede områder i yderfjorden, og fiskeriet skal indrettes efter landmændenes udledning af kvælstoffer i vandet. Kommunen begrunder nemlig blandt andet deres indstilling med, at fiskeriet har en gavnlig effekt på havmiljøet.

- Muslingerne er nemlig med til at rense vandet. Så muslingerne er en vigtig spiller, når det drejer sig om at forbedre vandkvalitet, siger Søren Peschardt videre.

- Så længe dyrkningen giver mening økonomisk og for miljøet, synes jeg det er OK, siger Søren Peschardt.

Flere Nyheder