Vejret er skyld i dårligt fiskeri

SG 120 Fru Nielsen ligger nord for Hvide Sande, da Fiskeri Tidende fanger skipper og ejer Klaus Nielsen for at få en snak om, hvordan deres fiskeri gå
07 maj 2017

SG 120 Fru Nielsen ligger nord for Hvide Sande, da Fiskeri Tidende fanger skipper og ejer Klaus Nielsen for at få en snak om, hvordan deres fiskeri går i øjeblikket. Skipper er ikke helt tilfreds, selv om der da kommer fisk med i land.

- Vi fisker her i Nordsøen efter rødspætter, slethvar og pighvar. Vi har været her siden 3. marts, men det har været utroligt dårligt vejr, så det har været noget ringe fiskeri – lige på nær den sidste uges tid, siger Klaus Nielsen.

Den 4 mand store besætning fisker med 600 garn, men det har ikke været så let at få til en ugeløn de første mange uger, de lå i Nordsøen.

- Vi har 600 garn ude med 90 millimeter masker, som vi sætter tæt under land. Det har bare ikke været godt fiskeri indtil videre. I går fik vi dog 1000 kilo fisk med ind – heraf 230 kilo god fisk. Det er pighvar og slethvar. Resten var rødspætter og blandet konsum, siger Klaus Nielsen.

Når mandskabet ligger i Nordsøen og fisker, bruger de altid den samme havn som base.

- Vi ligger i Hvide Sande, og det er også her, vi lander vores fisk. Priserne på slethvar og pighvar er gode, som de plejer at være, men 1’er og 2’er rødspætter, som vi får med ind er nede i 14-15 kroner kiloet.  Det er ellers ikke længe siden, de var over 20 kroner kiloet, siger Klaus Nielsen.

Hvornår mandskabet sejler hjem til Spodsbjerg afhænger af, hvordan fiskeriet fortsætter i Nordsøen.

- Nu ser vi på det. Men jeg regner med, at vi sejler hjem omkring den 10. juni, så en god måned mere her. Så skal vi hjem og se, om vi kan fange nogle sommertorsk. Hvis vi da kan leje nogle. De har jo skåret godt i vores kvote og de 25 tons, vi havde tilbage, fangede vi ret hurtigt i januar måned, siger Klaus Nielsen.

Flere Nyheder