Vejret ikke for godt, men lidt gav det da

Tirsdag først på aftenen kommer trawleren FN 81 Betina Kruse tilbage til Østerby Havn på Læsø med skipper Brian Valentin ved roret. Og der kommer da e
03 dec 2016

Tirsdag først på aftenen kommer trawleren FN 81 Betina Kruse tilbage til Østerby Havn på Læsø med skipper Brian Valentin ved roret. Og der kommer da et par kasser hen over kajen, da fartøjet har lagt til.

- Lidt har jeg da med hjem, selv om vejret har indflydelse på fiskeriet lige nu. Det er blevet til 50 kilo jomfruhummer, 20 kilo tunger og 80 kilo blandet konsum – hovedsageligt rødspætter. Og når man er alene på båden, som jeg er, så er det jo også til en dagsløn. Men der er ikke de samme mængder jomfruhummer, som der har været. Det er dog ikke usædvanligt for denne årstid, siger Brian Valentin til Fiskeri Tidendes udsendte medarbejder tirsdag aften på Læsø.

Kasserne på kajen bliver kørt de ganske få meter hen til Læsø Fiskeindustri, og så er de egentlig ude af skippers hænder.

- Jeg kører det hele hen til Læsø Fiskeindustri, og så deler de det op. Jomfruhummeren bliver her, mens fisken ryger til Strandby Samlecentral for at komme på auktionen i morgen tidlig, siger Brian Valentin.

Han sejlede tidligt ud i morges, men han ramte ikke helt plet i forhold til at finde jomfruhummer.

- Jeg sejlede kl. 6, og kl. 7.30 satte jeg grejet i vandet. Det skal gerne i vandet, inden solen står op. Jeg har vel trukket i seks timer i dag, men valgte nok det forkerte sted i forhold til nogle af de andre, som vist har fået mere end mig, siger Brian Valentin.

At være ude efter det samme hver dag kan godt blive lidt trivielt, men det går nok, mener Brian Valentin.

- Du har da ret i, at det kan blive lidt kedeligt at fiske efter det samme hele tiden, men de gode priser og de gode mængder, som vi har haft i år, hjælper da helt bestemt på det. Jeg kan ikke mindes, at der har været så mange jomfruhummer, siger Brian Valentin.

Flere Nyheder