Verden vil have flere fisk og skaldyr

[caption id="attachment_10752" align="alignright" width="277"] Det globale marked for fisk forventes i en ny rapport at vokse med knap 4% hvert år fre
30 sep 2016

[caption id="attachment_10752" align="alignright" width="277"]IMG_0110 Det globale marked for fisk forventes i en ny rapport at vokse med knap 4% hvert år frem til 2020[/caption]

De danske fiskere kan glæde sig, for der er gode udsigter for afsætningen af de fisk, som de fanger. Verdensmarkedet for fisk og skaldyr vil vokse de kommende år. Det viser en rapport, som det Londonbaserede researchselskab MarketLine, netop har udgivet. På deres hjemmeside fortæller Marketline, at det forventes, at den vækstrate på 3,8 procent om året, der har været på det globale marked for fisk og skaldyr siden 2011 vil fortsætte med lidt højere tempo i de kommende år. Rapporten forudser en vækstrate på 3,9 procent fra 2015 og frem til 2020. Det er en større bevidsthed om sundhed og mere fokus på kvalitet, der vil drive væksten i de kommende år.

­- USA er det største marked målt på værdien af fisk og skaldyr. Markedet udgør samlet 13,9 pct. af den globale omsætning på området. Værdien af markedet stiger i USA, mens den er lavere i andre lande. Det skyldes et større fokus på sundhed, og fordi de amerikanske myndigheder anbefaler, at man spiser to stykker fisk om ugen. Sådan et råd er ikke unikt for USA - et generelt større fokus på sundhed vil drive markedet både på den korte og lange bane," siger analytiker hos MarketLine Nicholas Wyatt.

Gode fremtidsudsigter
Selvom USA fortsat er det største og vigtigste marked, så viser rapporten viser også, at væksten sker i alle regioner af verden. Væksten er dog størst i Asien og Sydamerika, hvor en voksende middelklasse efterspørger dyrere produkter i højere og højere grad.

- Fremtiden ser lys ud for fisk- og skaldyrsmarkedet. Men producenterne skal være meget opmærksomme på bæredygtighed. Et bæredygtigt fiskeri er nøglen til et sundt marked i fremtiden. Overfiskeri og sygdomme på grund af for stor tæthed i bure med opdrætsfisk, som det er set i Chile, kan rokke afgørende ved tilliden hos forbrugerne, siger Nicholas Wyatt. Selvom disse trusler betyder, at man skal vurdere fremtidsprognosen med forsigtighed, så ændrer det ikke ved, at fremtidsudsigterne for det globale fiske- og skaldyrsmarked er meget positive.

 

 

 

Flere Nyheder