Vestjysk Bank etablerer generationskifteselskab

Nye unge fiskere får nu en bedre mulighed for at komme i gang i erhvervet i forbindelse med et generationsskifte. Det er Vestjysk Bank, der etablerer
16 jun 2015

vestjyskBANK web_Lemvig_20x13cm_300dpi-1Nye unge fiskere får nu en bedre mulighed for at komme i gang i erhvervet i forbindelse med et generationsskifte. Det er Vestjysk Bank, der etablerer et generationsskifteselskab med en pulje på 10 mio. kroner.

Det er nye fiskere, der vil etablere sig, der kan søge om lån til en rente på 2,75 procent og en løbetid på otte år.

- Vi er dybt forankret i det lokale og regionale. Derfor vil vi også gerne være med til at støtte og sikre fiskeriet i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande, siger afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Hvide Sande, Marie Øgendahl.

Med bankens initiativ skabes grobund for nye fiskere i et erhverv, hvor vilkårene for at etablere sig hidtil har været vanskelige.

- Med lånet til en lav rente og en fornuftig tilbagebetalingsperiode kan nye skippere nemt komme i gang med erhvervet og dermed sikre sig selv en god indkomst og være med til at holde gang i hjulene i lokalområdet, siger afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Thyborøn, Steen Trier Lund, der allerede har sat underskriften på den første aftale med en ung lokal fisker i Thyborøn.

Læs mere i lørdagens avis om initiativet og den ugen fisker, der har etableret sig på baggrund af puljen.

Flere Nyheder